De sloopwerken aan de vroegere bibliotheek in Nijlen naderen stilaan hun einde. Wellicht in de loop van de week van 6 oktober is de fase van de sloop voorbij en kan er gestart worden met opbouw van de toekomstige kantoren van het gemeentehuis.

Het dak, de ramen en de plafonds zijn verwijderd en achteraan in oude bibliotheek is een opening voorzien voor de toekomstige trappenhal en lift en de nieuwe raampartij. Daarmee zijn de sloopwerken bijna voltooid. De volgende fase is in zicht en daarvoor werden voor het gemeentehuis de werfketen van de aannemer geplaatst. Op de hekken die de werfzone afsluiten kan je ook toekomstbeelden zien, met daarbij de slogan ‘Elke steen draagt bij tot uw dienst’. Want daar gaat uiteindelijk het hele project om: er wordt nu gewerkt om de inwoners morgen een moderne dienstverlening aan te bieden.

De volgende fase

Na de sloopwerken is de eerste stap het uitvoeren van de nodige funderingswerken. Daarna, wellicht binnen een aantal weken, zal er een kraan geplaatst worden tussen de twee gebouwen. Deze zal geen hinder met zich mee brengen voor het verkeer of voor de voetgangers, er blijft een doorgang voor het gemeentehuis. Ook in het gemeentehuis zal de dienstverlening gewoon doorgaan.